Behøver man reelt organisationsudvikling?

28 januar 2020 Anders Lundtang Hansen
Behøver man reelt organisationsudvikling?

Efterhånden er organisationsudvikling blevet et af de sidste udtryk i den moderne forretningsverden, der ikke er blevet omdøbt til engelsk i Danmark – eller som i hvert fald ikke har vundet indpas i samme omfang, som man ser det med andre udtryk.

Hvilket egentlig er lidt ironisk, når man ser på, at det netop handler om udvikling, og det er jo efterhånden blevet passé, at ting skal hedde noget på engelsk ved alt fra finanssektoren, slipseverden til de mere grove erhverv.

De fleste er da også enige om, at udvikling er en positiv ting, og selvom hvis man er modstander af udvikling og helst vil have tingene, som de altid har været, så kan man ikke ændre tidens gang og de opfindelser, samfundsstrømme med videre, der bølger ind over landet og hele verden.

Selv på et personligt plan forandrer man sig jo også som menneske helt naturligt og også bevidst i form af den opfattelse på ting, der ændrer sig, og det er jo også udvikling.

Men på det overordnede plan har man da også set, at organisationer, der evner at udvikle sig og pege sig i retning af at være på forkant eller i det mindste beredt på de ting, som uundgåeligt vil komme som krav fra kunder til service eller produkter, overlever i længden.

Så selv de mest stagnerede virksomheder må så brande sig på at være gammeldags for at overleve, og det er jo i sig selv også en udvikling!

Men måske behøver man ikke gøre det så kraftigt, at man ligefrem søsætter et projekt til at skabe praktisk organisationsudvikling, for det kan jo være, at man har bevidst, at man generelt er god til at være med på beatet i form af aktuelle medarbejdere og kloge analytikere.

Man behøver ikke ændre det, som allerede fungerer, for så kan det blot blive en utilset stopklods for virksomheden, fordi man skal til at tilpasse sig noget nyt.

Flere Nyheder