Et godt sidste farvel

25 januar 2020 Mette Pedersen
Et godt sidste farvel

Tryghed og tillid er to af de vigtigste ord, når vi som pårørende sidder overfor en bedemand og skal planlægge det sidste farvel til en, vi har har kær. Det er en svær situation, som bedemanden helst skal få til at glide så let og ubesværet som overhovedet muligt. Derfor er det også vigtigt at vælge en bedemand, du føler dig godt tilpas med.

Når først vi står i den situation, at en vi holder af er gået bort, går mange ting i gang. Vores hjerner arbejder på højtryk og der er en million ting at forholde sig til. En af de første ting, der skal tages stilling til, er at få fat i en bedemand. Her er det vigtigt at fokusere på at finde en, der er lokal og har et godt ry – så du kan få en så god oplevelse som muligt i den svære proces.


Tryghed og klarhed
Når du skal ud og finde en bedemand, er der flere måder at gå til opgaven på. Du har måske erfaringer med en fra tidligere, eller du kan spørge familie og venner om råd til en, de har gode erfaringer med. Du kan også finde en via lokalavisen eller over nettet, hvor du også kan danne dig et indtryk af vedkommende via en hjemmeside.

Det er vigtigt, når du vælger bedemand, at du føler, at du rammer den rette person. Det er helt i orden at føle sig frem, og en med lokalkendskab er altid godt. Bor du eksempelvis i Ringsted, så kontakt en bedemand i Ringsted. Derefter kan I sammen finde ud af vilkårene for aftalen.

Når du laver en aftale med en bedemand, så spørg gerne ind til detaljerne. Hvad bliver der hjulpet med? Hvad er prisen? Hvad indeholder prisen? Spørg gerne en masse, det kan også være med til at give dit et indblik i bedemanden og få dig til at føle dig tryg, så du kan skabe det bedste farvel for dine kære og de pårørende. 

Flere Nyheder