Få råd og vejledning af din glarmester

11 maj 2020 Lotte Hindsberg

Selvom det er muligt selv at udskifte vinduer, bør du stadig overveje at benytte dig af en glarmester. Dermed sikre du dig ikke alene at dine vinduer bliver sat i korrekt, men du har også mulighed for at få råd og vejledning i hvordan du vedligeholder dine nye vinduer. Det skal ikke undervurderes, at jo bedre vores boliger bliver isoleret, jo mere modtagelige bliver de overfor fugt og skimmelsvamp. 

Det kan også være at der skal en hel anden type vinduer i eller de med fordel skal være større. At du vil få et mere harmonisk og moderne hus, hvis der kommer en hel anden type vinduer i. Det er noget en glarmester kan råde og vejlede dig i. Bor du i Esbjerg, kan du evt. få en glarmester i Esbjerg til at give dig råd. Hvis du gerne vil have større vinduer, kan din glarmester også råde dig til hvordan det bedst kan foregå.

Vedligehold dine vinduer

Da vores bedre boliger desværre har den sideeffekt, at den manglende naturlige gennemtræk, der er i et gammelt hus er vigtigt selv at sørge for at lufte ud. Det er ikke nok bare at åbne et vindue i ny og næ. Det skal være gennemtræk 5-10 min mindst 2 gange dagligt, hvis du vil forhindre at der kommer fugt og skimmelsvamp. Fugt og skimmelsvamp kan i værste fald gøre din bolig ubeboelig og den kan medfører mange helbredsgener som astma, allergi og hovedpine. Især små børn er særlig udsatte.

Det gælder også dine nye vinduer. Din glarmester kan vise dig hvordan du skal undersøge dine vinduer jævnligt og hvordan du skal tjekke dine fuger og udskifte dem hvis der er kommet revner i dem. Det vil være med til at holde dem pæne og nye i lang tid og du undgår at vinduerne punktere pga. fugt. Husk også at smøre hængslerne, så vinduerne sidder tæt.

Flere Nyheder