Gør det nogen forskel for miljøet ikke at køre i Mercedes?

18 december 2019 Anders Lundtang Hansen
Gør det nogen forskel for miljøet ikke at køre i Mercedes?

Det er ikke fordi, at en Mercedes generelt er en stor brændselsluger, men hvis man har en ældre model af slagsen, så kan det sagtens tænkes, at den ikke kører så langt på literen for eksempel og dermed udleder en masse fælt i naturen.

I gamle dage måtte man endda have bilfrie søndage, og det gjaldt alle biler, også Mercedes, men det var mest fordi, man frygtede, at der ikke ville være olie nok til bilerne.

Nu om dage er der kommet mere fokus på miljøet, og hvis man endelig skal føre et køretøj, så skal det helst være et, som kører på elektricitet og ikke fossilt brændstof, men sandheden er, at der stadig bliver solgt mange biler af både nye og gamle, som kører på for eksempel benzin eller diesel.

I større byer er der forbud mod at køre derind, hvis man ikke har en miljørigtig bil, eller også skal man betale ekstra afgifter for at køre rundt i bilen.

Faktisk var det sådan, at de første biler kørte på elektricitet, men de blev hurtigt overgået af biler på fossilt brændstof, og derfor ser landet og verden stadigvæk sådan ud på overordnet plan.

Danmark forsøger dog at være et forskridt land på det område ved at opfordre til at bruge den offentlige transport eller cykle, da man på den måde passer på miljøet – og så er det rigtig sundt.

Men nogle gange er det bare mest fordelagtigt at bruge en bil, og hvis man tænker sig om, når man kører og for den sags skyld også i en Mercedes, så kan man sagtens køre smart, så man ikke påvirker naturen omkring en negativt.

Der vil netop nok langt ud i fremtiden stadig være brug for biler og sådan set også dem af mærket Mercedes, men måske bliver de bare omlagt, så de er mere miljørigtige. 

Flere Nyheder