Hvad bruger man en ultralydsundersøgelse til?

11 maj 2020 Astrid Pedersen

Den nok mest kendte anvendelse for ultralyd er i forbindelse med foster diagnostik. Alle gravide får i Danmark tilbud om ultralydsundersøgelse i løbet af graviditeten. Formålet med foster diagnostik i form af ultralydsundersøgelse er at afdække eventuelle fejl i fosterets udvikling, eller andre anomalier som kan føre til sygdom eller handikap.

Samtidig er det sjovt og hyggeligt for forældrene at få lov at hilse på den lille ny og høre hans eller hendes hurtige hjerteslag. Alle forældre, som har prøvet en ultralydsundersøgelse, ved hvor rørende og glædelig en stund det er. Og så kan man få billederne af junior med hjem.

Ultralydundersøgelse i forbindelse med skader og sygdomme

Der er dog mange andre anvendelser for ultralyd i forbindelse med diagnostik af sygdomme og skader. Hvor en røntgen undersøgelse kan afsløre skader på det hårde væv, for eksempel knogler eller brusk, vil man ved hjælp af en ultralydsundersøgelse kunne afsløre om der skulle være tale om skader på muskler, ligamenter, slimsække, ledkapsel, bindevæv eller andre bløddele.

Med ultralyd kan en læge samtidig følge væske flowet i et område, da en ultralydsundersøgelse i modsætning til en røntgen undersøgelse er dynamisk. Dette gør også ultralyd velegnet til at afsløre blokeringer og lignende i mave tarm systemet, i halsen, eller sågar i blodkarrene.

Hvor kan jeg få en ultralydsundersøgelse med kort ventetidP

Hvis du leder efter en røntgenklinik i Region Hovedstaden, som er centralt beliggende og hvor du kan komme til med kort varsel, kan du med fordel vælge Røntgenklinikken Nørrevold. Røntgenklinikken Nørrevold er en moderne og tidssvarende røntgenklinik, som tilbyder både røntgen og ultralydsundersøgelser i høj kvalitet.

Røntgenklinikken Nørrevold er en privat speciallæge praksis ejet og drevet af dygtige røntgenlæger, og befolket af såvel engageret og erfarent personale som af state of the art udstyr til såvel røntgen som ultralydsundersøgelse. Læs mere på noerrevold.dk

Flere Nyheder