Lad ikke din tandlægeskræk forhindre dig i at gå til tandlæge

05 november 2020 Astrid Pedersen

Går du kun meget sjældent til tandlæge? Så øger du risikoen for at udvikle tandsygdomme, som i værste fald kan koste dig en eller flere tænder – og derfor bør du hurtigst muligt booke tid hos din lokale tandlæge.

Hvad gør jeg hvis jeg har tandlægeskræk?

Tandlægeskræk bør ikke forhindre dig i at bevare dit blivende tandsæt sundt og funktionelt hele livet igennem. Derfor bør du bide angsten over og kontakte din tandlæge med henblik på at bestille en tid. I den forbindelse er det en god idé at gøre tandlægen opmærksom på dit problem. Langt de fleste tandlæger vil tage dette ad notam, og sørge for at træffe de nødvendige forholdsregler.

Måske er du bange for at det skal gøre ondt når tandlægen roder rundt i din mund. Men faktisk har du intet at frygte. Selv om du måske før i tiden har haft uheldige oplevelser med tandlæger vil du hurtigt opdage at tandlæger nu om stunder er langt bedre rustet til at håndtere nervøse patienter og patienter med angst for at gå til tandlæge.

Du vil i højere grad end tidligere selv få mulighed for at sætte tempoet for din behandling og sige fra hvis det bliver for meget. Og samtidig er instrumenterne slankere og mere ergonomiske end i gamle dage hvilket letter oplevelsen en del.

Jeg har ikke råd til at gå til tandlæge

Uanset din indkomst bør du ikke forsømme dine tandlæge besøg. Visse grupper har mulighed for at søge offentlig støtte til dækning af udgifter i forbindelse med tandlæge besøg. Tilhører du ikke en sådan gruppe kan du altid tage en snak med din tandlæge desangående. De fleste tandlæger er åbne over for en afbetalingsordning som gør det muligt for dig at dele betalingen op. Og så har du mulighed for at tilpasse afdragene til dit budget.

Du kan bestille tid hos din lokale tandlæge, Tandlæge Henrik Budtz, via hjemmesiden tandlaege-amager.dk

Flere Nyheder