Må jeg selv lave elektriker arbejde i mit eget hjem?

10 april 2020 Astrid Pedersen
Må jeg selv lave elektriker arbejde i mit eget hjem?

Uanset om du bor i et hus eller i en lejlighed, er det strengt forbudt for dig som lægperson at pille ved det der karakteriseres som de faste elektriske installationer i bygningen.

De faste elektriske installationer er dem, du ikke umiddelbart kan afmontere og tage med dig. Dette betyder, at du for eksempel gerne selv må skifte en pære, der er sprunget, ligesom du selvfølgelig også gerne må sætte en ny lampe op. Men skal der trækkes kabler til et nyt udtag til en lampe eller til en stik kontakt, skal du tilkalde en autoriseret elektriker eller el installatør.

Det samme gælder hvis du eksempelvis gerne vil have ændret på grupperne i dit sikrings skab, eller have skiftet hele hfi relæet ud. Her er det også en autoriseret elektriker eller el installatør som skal på banen.

Denne regel er lavet for din egen og for andre beboeres sikkerheds skyld. Du kan nemlig komme meget galt af sted, hvis du selv begynder at fifle med de elektriske installationer. I værste fald kan du starte en brand, som breder sig gennem de strømførende ledninger med lynets hast. Og du kan således risikere at få andre menneskers liv på samvittigheden.

Lad din elektriker i århus klare installationerne

I stedet bør du som nævnt overlade elektriker opgaverne til en autoriseret elektriker eller el installatør. Din elektriker i Århus hedder Rosborg, og har mange års erfaring inden for arbejdet med elektriske installationer i private boliger. Hos Rosborg er du sikker på at få den rette kvalificerede hjælp uanset om du blot skal have oprette en ny stik kontakt, eller om du skal have lagt en fuld plan for installationer i dit nye bygge projekt.

Du kan læse mere om Rosborg, og få et gratis og uforpligtende tilbud på dit el arbejde, på hjemmesiden rosborg.dk

Flere Nyheder