Rottebekæmpelse skal stadig tages alvorligt!

25 januar 2020 Anders Lundtang Hansen
Rottebekæmpelse skal stadig tages alvorligt!

Man skal ikke slække på bekæmpelsen af rotter, om vi så taler på verdensplan, eller om det drejer sig om noget afmålt geografisk som rottebekæmpelse i århus.

Og hvordan kan det så være, vil det moderne menneske nok spørge, som måske ikke finder rotter tiltalende, men så heller ikke har oplevet noget uheldigt med dem?

For vi har jo gode sanitetsforhold, desinfektioner, rottegift, afspærring til rotter, så de ikke kan komme ind i hjem med videre, så rotter behøver da ikke være et stort problem.

Men faktisk så burde man ændre udtrykket “de formerer sig som kaniner” til, “at de formerer sig som rotter”, for rotter skal ikke have særligt meget specifikke vilkår for at leve, trives og blive større i antal – faktisk kan de gøre det under uhumske forhold, og før man har set sig om, så er der mange af dem!

Det er sådan set bevist, at selvom rotter måske ikke var den deciderede årsag til plagen tilbage i 1300-tallet, så var det bestemt deres grund, at det blev spredt så hurtigt, for de gnavere var ofte resistente overfor plagen.

Derfor gik der allerede for lang tid siden historier om rottefængeren, der lokkede rotterne ud af byer og ud over klipper, så de døde; og man organiserede allerede dengang hele forsamlinger til at komme rotterne til livs.

For specielt dengang var de skadedyr, og selvom de i moderne tider også er blevet kæledyr for nogle, så skal der stadig en del til for at holde dem som kæledyr.

Spotter man vilde rotter ved restauranter med videre, så bliver stedet lukket ned på ubestemt tid, maden destrueres, og der skal laves rottebekæmpelse fra gulv til loft, hvorfor det er de færreste erhvervsdrivende specielt, som kan lide rotter.

Vidste du også, at man i gamle dage og nogle steder stadig bruger rotter som torturmiddel?

Behøver vi sige mere om, hvorfor rotterne skal aflives?

Flere Nyheder